Fraksiyonel lazer yöntemi, uzun zamandan beri kullanılan lazer teknolojisi içerisinde yüksek enerjileri sütunlar şeklinde cilt üzerine uygulama fırsatı tanıyan oldukça etkili olan bir lazer türüdür.
Bu lazer türü cilt yenilemek maksadıyla sürece dahil edilen güncel teknoloji lazer cihazı olarak bilinir. Bu uygulama tedavi edici etkisi oldukça yüksek olan aynı zamanda yan etkisi de az olmasından dolayı son yıllarda en fazla tercih edilen uygulama tekniği olmuştur. Kişilerde meydana gelen yüz sarkması, sivilce izi, kırışıklık, yara izi ve çatlak gibi durumların tedavisinde rahatlıkla kullanılabilir. Yine yapılan değerlendirmeler, uygulama sonrası alınan geri dönüşlerin olumlu yönde olduğunu da gösteriyor.
İlk olarak uygulama sonrası cildin güneşe olan hassasiyeti yükseleceğinden dolayı genel olarak sonbahar ya da kış mevsimlerinde uygulamanın yaptırılması tavsiye ediliyor. Uygulama yapılmadan önce ilk olarak cildin iyice temizlenmesi gerekir. Enfeksiyon gibi durumlardan koruma maksatlı hijyen sağlayan sıvılarla cilt tam bir şekilde silinir. Ağrı seviyesini en aza indirgemek adına ağrı kesici bölgesel anestezik krem sürülür. Yine ışıktan korunmak için uygulama gözlükleri takılır.
İşlem sırasında lazer uygulama cihazı ile cilt yüzeyinde belli oranlarda bir tarama yapılır. Ardından da cilde lazer enerjisi gözenekli bir şekilde takviye edilir. Uzmanlar tarafından tavsiye edilen şey ise, işlem sonrası güneşe karşı koruyucu tedbirler alınması gerektiğidir. Bu sayede hiçbir olumsuz durumla karşılaşılmaz.
Fraksiyonel lazer işleminde tedaviler seanslar şeklinde gerçekleştirilir. Ve işlem her seansta ortalama olarak 15 ya da 30 dakika kadar sürer. Eğer kişide saptanan herhangi bir şikayet mevcut olursa tedavi en az 3-5 seans ya da 3-8 hafta olacak şekilde belli aralıklarda isteğe göre esnetilebilir. İşlemin sonrasında mevcut bölgede çok hafif bir kızarıklık ve şişkinlik olabilir. Cilt üzerinde hafif soyulmalar ve renk değişikliği de göze çarpabilir. Fakat bu tarz durumlar çok kısa bir süre içerisinde geçecektir. Bu uygulamanın yan etkisi de çok nadir kişilerde görüldüğü için oran olarak çok düşüktür denilebilir.