Yüz Germe / Ritidektomi

Yüz germe operasyonu bursa ümit çakır

Yüz Germe / Ritidektomi

Bu yazımızda sizlere yüz germe / ritidektomi hakkında gerekli bilgileri vereceğiz. Estetikte cerrahi dışındaki işlemler oldukça yaygınlaştı. Zehirli dolgu, radiofrekans, dolgu ve lazer enerjisi ile çalışan cihazlar birden çok merkezde insanların hizmetinde yer alıyor. Bu yöntemlerin başarısı ile 50’li yaşlara dek idare etmek mümkün olmaktadır. Hatta bazı yüz şekillerinde belki daha da uzun bir süre bu işlemleri aralıklı dönemlerde yaparak daha genç bir görünüm elde edilebilir. Ancak 50 yaş sonrası birçok kişinin yüzünde belirgin olan, diğer işlemler ile çözülemeyecek sarkmalar meydana gelmeye başlar. Bu aşamada yüz germe yapılması elzem bir hale gelir. Özellikle çene çizgisi ve boyun bölgesinde yer alan derideki düzensizlikler, kulak önünde bulunan deri kıvrımları oldukça rahatsız edici bir görüntüdedir.

Yüz Germe Ameliyatı Nasıl Oluyor?

Yüz bir bütündür. Hiçbir zaman tek bir bölge olarak değerlendirilmemelidir. Tüm yüz bir bütün olarak uyumlu olduğunda göze de oldukça hoş görünür. Ritidektomi ameliyatı sırasında yapılan işlem basit bir şekilde tarif edilirse; yüzün kas, yağ ve sinir dokusunu oluşturan Smass adı verilen yapı asılarak yüzdeki sarkmalar düzeltilir ve bol görünen deri de uygun bir ölçüde alınır. Aynı zamanda alt ve üst göz kapağında meydana gelen yaşlılık belirtileri de düzeltilebilir.

Bu alandan deri alımı ve yer değiştirmiş yağların uygun olan bir yere taşınması ve fazla olanların alınma işlemi yapılır. Ayrıca 60’lı yaşlardan itibaren boyun bölgesinde de sarkma oluşur. Yine bu yüz germe ameliyatı sırasında boyun kası da 1 iç korse giymişçesine toparlanabilir. Sarkan deri uygun bir ölçüde uzaklaştırılabilir. Kilosu fazla olan hastalarda boyun kısmından da yağ alınması gerekebilir.

Ameliyat Öncesi Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yüz germe / ritidektomi ameliyatı öncesin de kanamayı arttırma ihtimali olan aspirin ve E vitamini benzeri ilaçlar, bitki çaylarının tüketimi kesilmelidir. Sigara içmek özellikle yüz germede yara iyileşmesini çok fazla geciktirir. Sigara kullanımı ameliyattan 3 hafta önce bırakılmalıdır. Saçlar operasyon sonrası 1 ay boyanamayacağı için 1 hafta önceden boyama yaptırılabilir.