Sinüzit Ameliyatları

sinüzit ameliyatı ile baş ağrısına son bursa ümit çakır

Sinüzit Ameliyatları

Sinüsleri sık sık iltihaplanan ve bu konuda uzun süreli tedavi yapılmasına rağmen iyileşmeyen hastalar için sinüzit ameliyatları ön plana çıkıyor. Doktorun sinüzit ameliyatına karar verebilmesi için, hastanın kliniğine çok iyi şekilde hakim olması gerekiyor. Bir film ya da bir kez yapılan muayene sonrası ameliyat kararı alınmasının doğru olmadığı ortaya çıkıyor. Sinüzit ameliyatı öncesi hastaya doğru teşhis konulması ve bu ameliyatın doğru bir teknik kullanılarak yapılması büyük önem taşıyor. Sinüzit ameliyatı olan hastalarda herhangi bir genetik rahatsızlık olmadığı durumlarda sinüzitin tekrarlama olasılığı bulunmuyor.

Sinüzit Belirtileri Nelerdir?

Nezlelerin bir haftadan uzun sürmesi çoğunlukla sinüzit belirtisi olarak görülüyor. Yetişkinlerde burun tıkanıklığı, öksürük, geniz akıntısı, diş ve göz ağrıları da sinüzit belirtileri arasında yer alıyor. Ayrıca çift görme sorunu, alın ve göz bölgesindeki şişlikler de sinüzit belirtileri olarak ortaya çıkıyor. Üst solunum yolu şikayetlerinin üç haftadan uzun sürmesi durumunda mutlaka bir doktora görünmesi gerekiyor.

Sinüzit Ameliyatları Nasıl Yapılıyor?

Hem hassas hem de teknik bir ameliyat olan sinüzit ameliyatları endoskopik görüş altında yapılıyor. Bu aşamada kullanılan araçların da oldukça hassas olduğu ortaya çıkıyor. Bu ameliyat esnasında kullanılan araçlar ve ameliyatın yapılmasında güncel sinüs bilgileri ve tecrübe büyük önem taşıyor. Bu şekilde yapılan ameliyatların başarısının ise oldukça yüksek olduğu ortaya çıkıyor. Ayrıca ameliyat esnasında genel anestezi yöntemi uygulanıyor. Genel anestezinin süresi üzerinde çalışılacak sinüslerin çeşitliliğine bağlı olarak 45 dakika ile 1.5 saat arasında değişebiliyor. Ameliyatın sona ermesinin ardından eriyebilen tamponlar ameliyat bölgesine konuluyor. Bu tamponların hastalar için oldukça konforlu olduğu görülüyor. Ameliyat sonrası hastaların kontrollerini aksatmaması da büyük önem taşıyor.

Ameliyat Sonrası Sinüzit Tekrarlıyor Mu?

Doğru teknikler ve araçlar kullanıldığı takdirde sinüzit ameliyatları olan hastaların tekrar bu rahatsızlığı yaşamadıkları ortaya çıkıyor. Fakat çok nadir olsa da polipli sinüzitlerin her zaman tekrarlama ihtimalinin olabileceğinin unutulmaması gerekiyor. Polipli hastalarda bu ameliyatın düzgün yapılması ve kontrollerin aksatılmaması büyük önem taşıyor. Böylelikle bu hastalığın tekrarlanma ihtimali de ortadan kalkmış oluyor.